Dulceturi si conserve
Pagina 1 din 3
O gospodină adevărată nu trece peste iarnă fără să-şi pună în cămară câteva borcane de murături. Iată o reţetă simplă şi gustoasă!
Sfecla roșie cu hrean este delicioasă și sănătoasă. Vezi cât de ușor poți să pui la borcan salată de sfeclă roșie cu hrean!
E sezonul legumelor, aşa că profită de toate bunătăţile pe care pământul ni le oferă şi prepară o zacuscă delicioasă din vinete şi ardei capia!
Cel mai uşor mod de a face o zacuscă, mai ales în zilele caniculare, este să nu mai coci legumele. Astfel, prepararea durează mai puţin, iar zacusca este foarte delicioasă.
Te-ai plictisit de dulceaţa din fructele obişnuite? Pepenele te poate ajuta să îţi diversifici mâncărurile!
Curatam nucile de coaja verde pana ajungem la miezul de culoare alba si le punem intr-un vas cu apa pentru 24 de ore,din cand in cand mai schimbam apa.Apoi intr-un vas mare punem zaharul si apa si lasam sa traga un clocot dupa care adaugam nucile si mestecam o data.Taiem lamaia cubulete si o...
se taie petalele de pe floare pana la partea alba si se spala bine,apoi se lasa sa se scurga de apa si se freaca intr-un vas cu sarea de lamaie.Se pune intru-un vas mare cu gura cat mai larga zaharul si apa si se pune la fiert ,cand da in clocot si s-a topit zaharul adaugam florile frecate...
Se trec fructele prin jet de apa si se pun in cratita la fiert.Cand au inceput sa fiarba se adauga zaharul si continutul plicului de Gelfix.Se mai lasa 5 min sa fiarba,spumandu-se.Se obtin 4 borcane.
Obletelul se curata de solzi si li se scot intestinele,apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite,se spala in mai multe ape reci si se scurg bin si se pun intr-un castronel Se prepara saramura amestecand apa rece cu sarea grunjoasa,amestecand pana ce se topeste sarea apoi se...
Pestele se curata se spala si se taie in bucati se aseaza intr-o oala sub presiune. Ceapa se taie sub forma de solzi se adauga bulionul, uleiul ,otetul, boabele de piper, foile de dafin si sarea dupa gust. Se adauga apa atat cat sa acopere bine ingrediente. Se fierbe la foc mic 45 de minute....
Intr-un ceaun mare de 30 kg.se pune uleiul,peste ulei adaugam ceapa tocata solzisori de peste,apoi tocam gogosari si ii adaugam peste ceapa,tocam si ardeii grasi tot la fel si ii adaugam peste compozitie si mestecam din cand in cand sa se patrunda toate la fierbere.Tocam vinetele si le punem...
Pentru inceput va trebui sa maruntim biscuitii. Taiem rahatul in bucatelele mai mici pe care le adaugam apoi peste biscuitii maruntiti. Pentru prepararea siropului salamului de biscuiti, punem intr-o cratita laptele si zaharul si le tinem pe foc amestecand pana cand zaharul se topeste si...
Iată că a venit şi toamna, mult prea repede, dar hotărâtă să ne convingă de faptul că trebuie să facem provizii pentru iarnă. Recoltele au fost bogate anul aceasta la noi, dar şi pe la alţii. Dintr-un lung şir de conserve pe care este obligatoriu să le facem, nu trebuie să omitem...
A venit vremea să ne pregătim cămara pentru iarnă. Conserve peste conserve, murături şi, bineînţeles, dulceţuri. Din această ultimă categorie am ales să-ţi prezint astăzi o reţetă delicioasă pentru dulceaţa de gutui.
O reteţă altfel, un fel de murături pe care nu-l prepară chiar toată lumea. Să vedem despre ce este vorba...
O reţetă delicioasă, uşor de preparat şi potrivită pentru această perioadă.
Peste tot auzim de zacuscă de vinete si zacuscă de ciuperci. Astazi am decis să gătim zacuscă de... fasole.
Sigur, este o retetă foarte uşoară, însă sunt câteva aspecte de care trebuie să ţinem cont.
Compot, zacuscă, dulceaţă şi murături, acestea sunt o parte dintre pregătirile pe care le facem la fiecare sfârşit de vară, cu gândul la zilele reci care ne aşteaptă. Sunt convinsă că multe dintre noi deja sunt avansate la acest capitol, însă m-am gândit ca astazi să-ţi dau...
Un alt mod in care poti pastra pentru iarna legumele. Combinatia este foarte buna simpla, pe paine prajita sau in salatele de cartofi, paste sau orez.